| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
anna81 Nowy użytkownik
|
Wysłany: Czw Paź 20, 2005 8:59 pm Temat postu: KOLKA ???!!! |
|
|
Witajcie drogie mamuski!!!
Od ponad 2 tygodni jestem mamusią, i od paru dni mam ogromny problem z kolkami mojego synka nie wiem co mam robić co mu podawać zeby mu troszeczkę ulrzyć, może macie jakies sprawdzone sposoby na ukojenie bólu brzuszka u takiego maleństwa??
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
POZDRAWIAM _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
|
monia0011 Nowy użytkownik
|
Wysłany: Czw Paź 20, 2005 10:13 pm Temat postu: Re: KOLKA ???!!! |
|
|
Jeżeli karmisz piersią pij duuużo kopru ok 2 l dziennie.Podawaj jakiś preparat od kolki np, Bobotic polecam jak u Nas był skuteczny,Plantex jest do bani,jeszcze PROSZEK TROISTY jest dobry,Espumisan ma ten sam skład co Bobotic tylko jest o smaku bananowym,a bobotic jest o smaku malinowym,ale bobotic u nas pomagał,a espumisan nie.Jest jescze woda koperkowa,u nas nie pomagała,ale inni ją chwalili.
Bobotic najlepiej podawaj na smoczku po 2-3 kropelkii nie tylko wtedy go dziecko ma kolke podawaj go również zapobiegawczo jak kolki nie ma.
Ale kolki i tak będą występować tylko będą łagodniejsze,a poprostu musisz to wytrzymać,a z czasem przejdą.Pozdrawiam i trzymaj się mocno życzę powodzenia w walce z kolką!
Ps bardzo skuteczna jest suszarka do włosów,jak nachodzikolka włącz suszarkę skieruj strumień powietrza na brzuszek o rób takie okrężna ruchy,u Nas skutkowało najlepiej i dużo kładz dziecko na brzuszek. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Esmeralda_pl Nowy użytkownik
|
Wysłany: Czw Paź 20, 2005 10:25 pm Temat postu: Re: KOLKA ???!!! |
|
|
| ja miałam straszne kolki i pomagał mi proszek troisty... ale tak naprawdę, to potem okazało się, że jakaś mikstura przepisana przez lekarza na recepturę mi pomogła |
|
| Powrót do góry |
|
 |
anna81 Nowy użytkownik
|
Wysłany: Pią Paź 21, 2005 9:56 am Temat postu: Re: KOLKA ???!!! |
|
|
Mam jeszcze jedno pytanko dostałam od ciotki z niemiec kropelki na kolkę nzywają się sab simplex podobno sa bardzo dobre i nie mozna ich u nas dostać, ale ja nie wiem jak je stosowac ile kropelek co ile godzin, nie mam pojęcia moze wiecie coś na temat dawkowania tego specyfiku??
POZDRAWIAM
Ps: Gdzie dostane taką wodę koperkową??? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Beata W Nowy użytkownik
|
Wysłany: Pią Paź 21, 2005 11:41 am Temat postu: Re: KOLKA ???!!! |
|
|
Wodę koperkową dostaniesz w aptece,u nas pomagał jeszcze Infacol,ale najlepszy był Bobotic,tak jak u Monii...
Możesz też robić okłady z ciepłej pieluchy (podgrzewaj np.żelazkiem).Ale tak naprawdę te wszystkie środki tylko łagodzą kolki,a nie likwidują ich całkiem,po prostu trzeba to przeżyć (choć czasami jest ciężko).
Pocieszę Cię może,że u mojej córeczki kolki przeszły jeszcze zanim ukończyła 3 miesiąc i teraz jest radosnym brzdącem,bez problemu już ją usypiamy,a jak miała kolki to czasami był horror,zanim zasnęła _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|