Forum FAQFAQ SzukajSzukaj    RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się i sprawdź wiadomościZaloguj się i sprawdź wiadomości   ZalogujZaloguj 

KOLKA ???!!!
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Medyczne MediWeb.pl -> Rozwój dziecka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
anna81
Nowy użytkownik

PostWysłany: Czw Paź 20, 2005 8:59 pm    Temat postu: KOLKA ???!!! Odpowiedz z cytatem

Witajcie drogie mamuski!!!

Od ponad 2 tygodni jestem mamusią, i od paru dni mam ogromny problem z kolkami mojego synka nie wiem co mam robić co mu podawać zeby mu troszeczkę ulrzyć, może macie jakies sprawdzone sposoby na ukojenie bólu brzuszka u takiego maleństwa??

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

POZDRAWIAM
Nowy użytkownik

PostWysłany: Czw Paź 20, 2005 10:13 pm    Temat postu: Re: KOLKA ???!!! Odpowiedz z cytatem

Jeżeli karmisz piersią pij duuużo kopru ok 2 l dziennie.Podawaj jakiś preparat od kolki np, Bobotic polecam jak u Nas był skuteczny,Plantex jest do bani,jeszcze PROSZEK TROISTY jest dobry,Espumisan ma ten sam skład co Bobotic tylko jest o smaku bananowym,a bobotic jest o smaku malinowym,ale bobotic u nas pomagał,a espumisan nie.Jest jescze woda koperkowa,u nas nie pomagała,ale inni ją chwalili.

Bobotic najlepiej podawaj na smoczku po 2-3 kropelkii nie tylko wtedy go dziecko ma kolke podawaj go również zapobiegawczo jak kolki nie ma.
Ale kolki i tak będą występować tylko będą łagodniejsze,a poprostu musisz to wytrzymać,a z czasem przejdą.Pozdrawiam i trzymaj się mocno życzę powodzenia w walce z kolką!

Ps bardzo skuteczna jest suszarka do włosów,jak nachodzikolka włącz suszarkę skieruj strumień powietrza na brzuszek o rób takie okrężna ruchy,u Nas skutkowało najlepiej i dużo kładz dziecko na brzuszek.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Esmeralda_pl
Nowy użytkownik

PostWysłany: Czw Paź 20, 2005 10:25 pm    Temat postu: Re: KOLKA ???!!! Odpowiedz z cytatem

ja miałam straszne kolki i pomagał mi proszek troisty... ale tak naprawdę, to potem okazało się, że jakaś mikstura przepisana przez lekarza na recepturę mi pomogła
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
anna81
Nowy użytkownik

PostWysłany: Pią Paź 21, 2005 9:56 am    Temat postu: Re: KOLKA ???!!! Odpowiedz z cytatem

Mam jeszcze jedno pytanko dostałam od ciotki z niemiec kropelki na kolkę nzywają się sab simplex podobno sa bardzo dobre i nie mozna ich u nas dostać, ale ja nie wiem jak je stosowac ile kropelek co ile godzin, nie mam pojęcia moze wiecie coś na temat dawkowania tego specyfiku??

POZDRAWIAM

Ps: Gdzie dostane taką wodę koperkową???
Nowy użytkownik

PostWysłany: Pią Paź 21, 2005 11:41 am    Temat postu: Re: KOLKA ???!!! Odpowiedz z cytatem

Wodę koperkową dostaniesz w aptece,u nas pomagał jeszcze Infacol,ale najlepszy był Bobotic,tak jak u Monii...
Możesz też robić okłady z ciepłej pieluchy (podgrzewaj np.żelazkiem).Ale tak naprawdę te wszystkie środki tylko łagodzą kolki,a nie likwidują ich całkiem,po prostu trzeba to przeżyć (choć czasami jest ciężko).
Pocieszę Cię może,że u mojej córeczki kolki przeszły jeszcze zanim ukończyła 3 miesiąc i teraz jest radosnym brzdącem,bez problemu już ją usypiamy,a jak miała kolki to czasami był horror,zanim zasnęła
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Medyczne MediWeb.pl -> Rozwój dziecka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Skocz do: