Forum FAQFAQ SzukajSzukaj    RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się i sprawdź wiadomościZaloguj się i sprawdź wiadomości   ZalogujZaloguj 

plamienie - czym spowodowane?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Medyczne MediWeb.pl -> Antykoncepcja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
elektra
Nowy użytkownik

PostWysłany: Czw Sty 14, 2010 8:49 pm    Temat postu: plamienie - czym spowodowane? Odpowiedz z cytatem

Ostatnio zdarzyło mi się kilka razy wziąść tabletki z bardzo dużym opóźnieniem - tj,10-11 godzin po planowej godzinie ich zażywania. Zdarzyło mi sie tak 3 razy w ciągu minionego tygodnia i zauważyłam,że mój śluz zrobił się brązowy,czyli pojawiło się plamienie - czy jest to spowodowane tym spóźnieniem w braniu tabletek? W ciąży nie jestem raczej bo ponad miesiąc w ogóle nie uprawiałam sexu a wcześniej i tak nie było to pełny stosunek z finałem w środku,więc tą opcje raczej wykluczam. Kiedy to minie i czy to jest przyczyną?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
sloneczko265
Nowy użytkownik

PostWysłany: Nie Lip 25, 2010 11:11 am    Temat postu: re: plamienie - czym spowodowane? Odpowiedz z cytatem

Bardzo prawdopodobne, że to przez tabletki zażyte dość późno. Być może to jakaś infekcja....
Ja w sumie też mam problem z plaminiem i lekkim krawawieniem. Otóż przez ostatnie 2 lata stosowałam OC-35 i wszystko było ok. Ostatnio nie zrobiłam przerwy między opakowaniami, bo wyjeżdżałam i nie chcialam mieć wtedy okresu. Teraz kończę opakowanie i od kilku dni mam brązowe plamienia, czasem jest to krew. Zastanawiam się czy to wlaśnie przez to że nie zrobiłam tej przerwy...? Tabletki chcę wziać do końca (dzisiaj ostatnia), potem zrobie przerwe, ale lekarz zmienil mi tabletki i kazal wziac pierwszego dnia miesiaczki, takze to tym razem to nie bedzie 7-dniowa przerwa. Jak myslicie, czy te moje plamienia to przez brak przerwy miedzy opakowaniami? Dobrze robię ze mimo plamien biore nadal tabletki?
Nowy użytkownik

PostWysłany: Nie Lip 25, 2010 11:11 am    Temat postu: re: plamienie - czym spowodowane? Odpowiedz z cytatem

Bardzo prawdopodobne, że to przez tabletki zażyte dość późno. Być może to jakaś infekcja.... Najlepiej udaj się do ginekologa.
Ja w sumie też mam problem z plaminiem i lekkim krawawieniem. Otóż przez ostatnie 2 lata stosowałam OC-35 i wszystko było ok. Ostatnio nie zrobiłam przerwy między opakowaniami, bo wyjeżdżałam i nie chcialam mieć wtedy okresu. Teraz kończę opakowanie i od kilku dni mam brązowe plamienia, czasem jest to krew. Zastanawiam się czy to wlaśnie przez to że nie zrobiłam tej przerwy...? Tabletki chcę wziać do końca (dzisiaj ostatnia), potem zrobie przerwe, ale lekarz zmienil mi tabletki i kazal wziac pierwszego dnia miesiaczki, takze to tym razem to nie bedzie 7-dniowa przerwa. Jak myslicie, czy te moje plamienia to przez brak przerwy miedzy opakowaniami? Dobrze robię ze mimo plamien biore nadal tabletki?
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Medyczne MediWeb.pl -> Antykoncepcja Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: